051 39 33 07

info@dusanjug.si

Energo-Jug easyTherm pametno IR ogrevanje

IR ogrevanje easyTherm

Prva stran > IR ogrevanje > Kaj je IR toplota in kako deluje

IR toplota je vir življenja

Primarni vir infrardeče toplote je Sonce. To je tisti del nevidnega spektra elektromagnetnega valovanja, ki ga občutimo kot prijetno toploto, še posebej v hladnih dneh, ko nas nežno 'pobožajo' sončni žarki. Infrardeča toplota je glede na valovno dolžino razdeljena v tri skupine. IR ogrevanje koristi dolgovalovno infrardečo toploto.  Sonce v vsakem trenutku na Zemljino površino pošlje preko 1.000 W/m2 infrardeče toplote. Brez infrardeče toplote življenja na Zemlji ne bi bilo.

Iz tega lahko povzamemo, da je IR toplota povsem naravna in zdrava oblika toplote.

Kako delujejo IR paneli?

IR paneli so kompaktne zasnove, matrica je izdelana iz recikliranega penjenega stekla, v katero je filigransko natančno izrezan utor, v katerega je vstavljena pletenica iz 6 tisoč, kot las tankih, karbonskih niti. Prednja površina je iz patentirane keramične površine PolyVision z visoko emisivnostjo (0.98), zadnja stran pa iz legiranega jekla z nizko emisivnostjo (0.12). IR paneli so izdelani iz naravnih materialov, brez gibljivih delov, s povprečno težo 20 kg/m2.

 

S priključitvijo na električno omrežje, skozi visokoprevodno žico steče električni tok, ki segreje karbonsko žico ter ogreje površino panela na 100 °C. Keramična površina pri tej temperaturi učinkovito oddaja dolgovalovno IR toploto, ki  vse površine v prostoru nežno ogreje.

 

Pri tem se električna energija v celoti pretvori v toplotno energijo, kar pomeni 100 % izkoristek sistema, hkrati je odzivnost sistema neprimerljivo boljša.

IR toplota easyTherm - naravna, prijetna in zdrava

IR toplota easyTherm je nežna, prijetna, naravna in zdrava. Je prijazna okolju in denarnici. Tri skupine izdelkov easyTherm za prav vsak namen in prostor:

  • comfortSoft
  • comfort
  • comfortPlus
primarni vir infrardečega ogrevanja
inovativni IR panel easyTherm
IR ogrevanje easyTherm

Svetovalna pisarna Šentjur

Podjetniški inkubator Šentjur

(pisarna 106)

Mestni trg 2

3230 Šentjur

 

Delovni čas:

vse dni v tednu med 8.00 in 16.00

 

Za svetovanje se predhodno najavite na

info@dusanjug.si

051 39 33 07

info@dusanjug.si

www.dusanjug.si

2017© ENERGO - JUG. Vse pravice pridržane. Oblikovanje in produkcija CENSEO.